יצרני החקלאות משתמשים במגוון מערכות קירור כדי להאריך את חיי המדף של חומרים מתכלים. קירור לא רק מפחית את פוטנציאל הקלקול בגלל צמיחת חיידקים אלא גם מפחית את רמות הלחות של מוצרים מסוימים. ניתן להשתמש בקירור גם במהלך מיון, עיבוד, אריזה ואחסון.
בניית חדרי קירור למוצרי חקלאות
על חקלאי פירות וירקות לקרר מרבית מתוצרתם במהירות לאחר הקציר; סילוק חום השדה חשוב לשמירה על איכות התוצרת וחיי המדף.

מערכות קירור של חוות ירקות מופעלות באופן אינטנסיבי ביותר בחודשים החמים ביותר בשנה, לרוב כאשר עלויות החשמל הן ברמות הגבוהות ביותר שלהן. שיפור היעילות האנרגטית של מערכות קירור יכול אם כן להוביל לחיסכון משמעותי. ניתן להשיג זאת על ידי:
- קירור מוקדם של תוצרת עם מים קרים לפני הכנסתם לאזורים בקירור.
- שיפור הבידוד של אזור האחסון בקירור.
- צמצום חדירת אוויר חם דרך הדלתות, הסדקים ופתחים אחרים.
- תחזוקה ושירות שוטפים של ציוד קירור.
- ניצול מדחסים חסכוניים באנרגיה, מחליפי חום ומקררים.
- נקיטת צעדים למניעת וגילוי דליפת קירור.
בניית חדרי קירור לרפתות
הרפתנים מסתמכים רבות גם על ציוד וחדרי קירור לרפתות, אך על בסיס יומי ולא עונתי. גידול חלב הוא אחת הפעולות החקלאיות עתירות האנרגיה, תוך שימוש בכוח חשמלי להפעלת משאבות ואקום ולשאיבת מים, אוורור מבנים (חום וקירור), אספקת תאורה, חום מים, ובעיקר, חלב בקירור.
מערכות קירור עם מדחסי גלילה יעילות ב -15% עד 20% ממערכות מדחס הדדיות מסורתיות. מדחסים אלה יכולים לשמש לקירור חלב או למיזוג חלל, כמו למשל מקרר תא. בנוסף לציוד קירור בטכנולוגיה גבוהה, קיימות מגוון טכנולוגיות קירור משלימות להפחתת עלויות האנרגיה. ניתן להשתמש במחליפי חום צלחות מקוררים במים כדי לקרר את החלב לפני שהוא נכנס למיכל הצובר.
יחידות התאוששות חום יכולות לסלק את חום הפריקה מציוד קירור כדי להשלים את צרכי חימום המים תוך הגברת מעט יעילות מערכת הקירור. יחידת התאוששות חום קירור (RHR) כוללת מיכל אגירת מים ומחליף חום. מחליף החום יכול להיות נפרד ממיכל המים או לעטוף אותו כלפי חוץ למיכל האחסון ולכסות אותו בבידוד ובקליפת מגן.
מיכלי אחסון זמינים בדרך כלל במיכלים בגודל 50, 80 ו- 120 ליטר. קירור בתוך המעיל מקורר בזמן שהמים במיכל מחוממים. בהתאם לתנאי הסביבה, גז הקירור הנכנס למחליף החום RHR יכול להגיע ליותר מ -200 מעלות צלזיוס ואז – לפני היציאה מהמיכל – טיפה ל -115 עד 125 מעלות צלזיוס כשהחום עובר למים.
מערכות וציוד חדשניים יכולים לסייע ליצרנים חקלאיים להגביר את יעילות האנרגיה ולהפחית את עלויות האנרגיה. ציוד וטכנולוגיות קירור חסכוניים באנרגיה יכולים להוזיל את הוצאות האנרגיה ולשפר את התפוקה. רווחיות מקסימאלית מתוצרת חקלאית בקירור אפשרית רק אם הציוד אמין ופועל ביעילות.
על יצרני החקלאות להשקיע בביקורת אנרגיה כדי לקבוע האם השקעה בציוד קירור חסכוני יותר באנרגיה או בטכנולוגיה אחרת לחיסכון באנרגיה מציעה החזר כלכלי מקובל.